Dr. Horváth Dezső önnálló zongoraestélye : 1908. december hó 19 - Páll, Július
Referát z úspešného vystúpenia pisára Humenskej expozitúry župného školského inšpektorátu Dezidera (Dezső) Horvátha, ktorý je aj úspešným hudobným skladateľom a klavírnym virtuózom. Prehľad prednesených diel. V januári 1909 bude menovaný koncertovať v Košiciach, Michalovciach i Sátoraljaujhely.