Megjutalmazott tanitó
Správa o tom, že učiteľ Ján (János) Badik z obce Veľké Bukovce (dnes Bukovce v okrese Svidník) bol za svoje úspechy na poli maďarizácie finančne odmenený. Cenu mu odovzdal Tomáš (Tamás) Malonyay, stropkovský hlavný slúžny 10.12.1908.