Siketnémák felvétele
Do Ústavu Andreja Cházára pre hluchonemých v Jelšave môže byť v školskom roku 1914/1915 prijatých 30 detí do veku 12 rokov, ktoré slabo počujú, nepočujú alebo majú rečové problémy.