Megjutalmazott tanitó
Správa o tom, že bol odmenený učiteľ Štátnej ľudovej školy v Čabinách Július (Gyula) Kocsis za maďarizačné snahy. Slávnostne mu bola odovzdaná odmena hlavným slúžnym dňa 13. 01. 1909 v tamojšej obci.