Nagy adomány iskolai célra
Správa o tom, že bývalý hlavný župan Zemplínskej župy István Szinnyei-Merse spolu so svojimi bratmi statkármi daroval z rodinného majetku kaštiel vo Vyšnej Sitnici spolu aj s potrebným pozemkom na účely zriadenia ľudovej školy (január 1909). Škola otvorí brány na jeseň budúceho roku.