Halálozások
Správy o úmrtiach v Gemersko-malohontskej župe. Dňa 2.04.1914 zomrel v Hrnčiarskej Vsi penzionovaný dekan, kanonik Arnold Liptay st., ktorého posledným pôsobiskom bolo Hnúšťa-Likier. Pochovaný bol 4.04.1914 v Hrnčiarskej Vsi. Narodil sa v roku 1850. Druhým zosnulým bol Pavol Gyürki csetneki, hlavný okresný notár v Rimavskej Sobote. Zomrel 30.03.1914. Pochovaný bol 2.04.1914 v Rimavskej Sobote. Zanechal manželku a jednu malú dcéru. Vdova po jelšavskom mešťanostovi Gustávovi Bazilideszovi - Mária, rod. Szomor, zomrela 31.03.1914 v Jelšave. Narodila sa v roku 1856. Posledným zosnulým bol Eugen (Jenő) Ulreich, bankový úradník z Dobšinej. Zomrel náhle 6.04.1914 vo veku 22 rokov. Pochovaný bol v Dobšinej.