Az iskolák katonai reformja - Páll, Július
Úvodník profesora vyššej obchodnej školy v Humennom sa zaoberá nedostatočnou starostlivosťou školy o telesný rozvoj jedinca. Poukazuje napr. na vojenskú výchovu žiakov v Rumunsku.