Delegált biróság
Správa o tom, že do Humenného prišla 15. 02. 1909 súdna komisia Krajinskej ortodoxnej židovskej kancelárie (Az országos izraelitaorthodoksz iroda) na prešetrenie volieb, ktoré prebehli v židovsklej náboženskej obci v Humennom. Komisia pracovala 4 dni a rozhodnutie vydá písomne.