Utolsó farsang - Sp.
Správa o pripravovanej spoločenskej zábave v Humennom 26. 02. 1909, ktorej organizátorom je Humenská rímskokatolícka dievčenská meštianska škola (A homonnai róm. kath. polgári leányiskola). Svoj podiel na príprave má aj učiteľka Mária [Wesselyné] Kovács. Program pripravujú 12-14 ročné dievčatá školy ako aj klavírny virtuóz Dezider Horváth a jeho žiaci.