Kinevezés
Správa o tom, že klavírny virtuóz a pisár Humenskej expozitúry župného školského inšpektorátu Dezider (Dezső) Horváth bol vo februári 1909 úradne vymenovaný za pomocného školského inšpektora do mesta Békes-Gyula [dnes Gyula (HU)].