A homonnai kaszinó - Muhoray [= Dudás, Július], 1861-1911
Historické čriepky o existencii kasína v Humennom v rokoch 1836-1851. Podujatia kasína. Funkcionári - menoslovy (zakladajúci predseda Jozef (József) Ocskay, prvý predseda zvolený 23. 10. 1836 bol Ján (János) Viczmandy. Kasíno sa rozpadlo roku 1851 zrejme vplyvom Bachovho absolutizmu. [Muhoray je pseudonym Júliusa(Gyula) Dudása. Viď. Szinney, J.: Magyar írok...]