Bérmálás
Biskup rožňavskej diecézy [Ľudovít (Lajos) Balás sipeki] začína začiatkom mája 1914 okružnú cestu po diecéze, aby vykonal obrad birmovania. Zastaví sa v mestách Fiľakovo, Rimavská Sobota, Lučenec.