Hivatalos
Hospodárska rada, fungujúca pri mestskom zaastupiteľstve v Rožňave, na svojom zasadnutí v apríli 1914 poverila miestnych remeselníkov a živnostníkov konrolou kvality vyučovacieho procesu a dielenského vybavenia na dvoch mestských školách na Obchodnej učňovskej škole v Rožňave a na mestskej Učňovskej škole. V kontrolných komisiách budú zastúpení: Žigmund (Zsigmond) Kirschner, Eugen (Jenő) Rosenblüth, Ondrej (Andor) Aczél, Vojtech (Béla) Gulden, Jozef (József) Erdős a ďalší.