Ami tegnap még új volt
Štúdia prináša informácie z histórie nemeckej bibliografie: dielo Ferenca Quetscha z roku 1901 obsahuje články z periodík. Ďalej sa do pozornosti čitateľov dáva dielo Leó Woerla, vydavateľa cestopisov, z roku 1877 a 8 zväzkové dielo o nemeckom novinárstve z pera Eberharda Buchnera.