Személyi hirek
Správy o oficiálnej návšteve roźňavského diecézneho biskupa Ľudovíta (Lajos) Balása sipekiho spoločne so Štefanom (István) Dittelom, pápežským komorníkom z Rožňavy a so svojím bratom Jánom (János) Balásom sipekim, zemepánom z Nógrádskej župy v jasovskom prepoštstve dňa 29.04.1914. Ich hostiteľom bol prepošt-prelát Melichar (Menyhért) Takács. Dňa 24.04.1914 zavítal do Rožňavy na rodinnú návštevu hlaavný vojenský lekár z Debrecínu (MR), preložený na vojenské zastupiteľstvo do Oradey - Dr. Ladislav (László) Wittchen.