A bolgárkirályfiak Gömörben
Na návštevu Gemersko-malohontskej župy zavítali synovia bulharského kráľa Ferdinanda Coburga - Boris a Cyril 18.04.1914. Navštívili aj Poprad, neskôr Muráň a jaskyne na okolí. Návšteva samotného kráľa, ktorý pochádza z tejto oblasti, je naplánovaná na máj 1914.