Megáradtak a folyóvizeink
V dôsledku dlhodobých dažďov a topenia snehu stúpli hladiny Slanej a Rimavice začiatkom apríla 1914 do tej miery, že v okolí Tornale a Putnoku (MR) bola zaplavená orná pôda a v okolí Jesenského a Rimavskej Seče sa vyliala z koryta Rimavica.