Lelkészválasztás
Správa o odchode Viliama (Vilmos) Vrábela evanjelického a.v. kňaza z Mokrej Lúky v auguste 1912 na nové pôsobisko v Čankove. Miesto tunajšieho kňaza bolo ponúknuté Jánovi (János) Bódymu, ktorý sa po pobyte v Amerike usadil v Chyžnom.