Körorvos választás Nagyrőczén
Hlavný slúžny v okrese Revúca Aurél Kuna menoval do výberovej komisie: Jána (János) Neumanna, rímskokatolíckeho kňaza z Muránskej Dlhej Lúky, Dezidera (Dezső) Mihalika, Kolomana (Kálmán) Tótha, Štefana (Istvána) Gyulaiho a Dr. Abriša Mihalika z Revúcej, Eduarda (Ede) Remenyára, obyvateľa Muráňa. Komisia zvolila lekára Jozefa (József) Rótha za obvodného lekára. Časť štúdií strávil zvolený v Revúcej.