Céllövés Jolsván
Fejtón obsahuje opis podujatia, ktoré prebehlo v Jelšave v auguste 1912 - streľba na cieľ. Víťazom súťaže sa stal kapitán Emil Csernuch. Zo žien boli najúspešnejšie: Csernuch Emilné, Hensch Valika, Kiss Gizike. Pravdepodobne podujatia sa zúčastnili aj výtvarní umelci Neogrády a Rosenberg.