Rozsnyón mincen analfabéta
Komisia, ktorá bola vytvorená z dôvodu prešetrenia úrovne čítania a písania u tých obyvateľov Rožňavy, ktorí chcú získať osvedčenie o spôsobilosti voliť poslancov parlamentu - oznámila v máji 1914, že do stanoveného termínu sa nikto neprihlásil. Neznamená to však, že v Rožňave niet analfabetov.