Polgármester választás
Slúžneho Dr. Viliama (Vilmos) Szontagha z Hnúští-Likieru odprevadili do Jelšavy na voľby mešťanostu hlavný župan Gejza (Géza) Kubinyi a Gejza (Géza) Kubinyi ml., parlamentný poslanec. Dňa 24.05.1914 bol zvolený za mešťanostu Jelšavy.