Hirdetmény - Halgas, Koloman
Zástupca mešťanostu v Rožňave - Koloman (Kálmán) Halgas zverejnil 15.05.1914 oznam o verejnom prerokovaní žiadosti dobšinského obchodníka a podnikateľa Maximiliána (Miksa) Ofera, ktorý sa obrátil na mestské zastupiteľstvo so žiadosťou, aby mohol vybudovať na tzv. "Pap rét" [Kňazská lúka], ktorú má v prenájme od garbiarskej továrne Markóovcov, sklad kamenného uhlia a dreva, určeného k vykurovaniu. Verejné prerokovanie tejto žiadosti sa uskutoční 10.06.1914 na radnici v prítomnosti odborníkov (napr. Štefana (István) Kuna, inžiniera z Banskej Bystrice, ktorý vykonáva funkcu priemyselného - hospodárskeho inšpektora).