A varannói rabbi ügye
Informácia o tom, že záležitosť disciplinárneho konania proti vranovskomu rabínovi Samuelovi (Soma) Wechslerovi bola prejednávaná dňa 4. 05. 1909 pri zákonodarnom senáte Zemplínskej župy, kde bol menovaný oslobodený. Napriek tomu žalobca sa odvolal proti rozsudku.