A Lőcsei főgimnázium avatása
Slávnostné otvorenie novostavby Kráľovského katolíckeho hlavného gymnázia v Levoči bolo v júni 1914 za prítomnosti školského inšpektora banskobystrického školského obvodu Emila Jurkovicha.