A homonnai iskolák
Úvodník rozoberá a kritizuje stav školstva v Humennom. 1/ Predškolská výchova neberie do úvahy zákon, mesto nemá škôlku a škôlka pri rímskokatolíckom kláštore nemá erudovanú vychovávateľku (Humenné eviduje 100 škôlkou povinných detí.) 2/ Ľudové školstvo sú to 2 konfesijné školy - rímskokatolícka a židovská, ktoré však nemajú predpísaných 6 tried a ani nie sú schopné ďalšieho rozvoja. Pravdepodobnosť, že ich preberie štát. 3/ Štátne školy - v meste je požiadavka na 2 takéto školy, ale zatiaľ nie sú. Hospodárska výchova ako vyučovací predmet v Humennom už 40 rokov nie je. 4/ Meštianska škola - nespĺňa požadované parametre. Vždy sa len opravovala, ale nie je postačujúca. Perspektíva je tá, že sa má zakúpiť väčší pozemok a postaví sa nová.