A kassai püspök bérmautja
Referát z birmovnej cesty košického rímskokatolíckeho biskupa Augustína (Ágost) Fischer-Colbrie po Zemplíne v dňoch 24.-26. mája 1909. O.i. navštívil obec Jankovce, kde bol hosťom u statkára Edmunda (Ödön) Lukovitsa. Odtiaľ odišiel do, Pakostova, Hrubov, Veľkej Domaši a ďalších.