A sajógömöri Mátyás szobrot...
Na spomienkovej slávnosti v Gemeri počas Turíčnych sviatkov bola odhalená socha kráľa Mateja Korvína. Slávnostný prejav predniesol Bartolomej (Bertalan) Hevessy, statkár a člen župného a mestského zastupiteľstva.