Honvédeink
Vojenský prápor z Jelšavy, ktorý patrí pod 16. banskobystrický pluk začína 19.08.1912 vojenské cvičenie, v rámci ktorého sa zúčastní výcviku v Revúcej, Tisovci, Banskej Bystrici a cez Kremnicu a nitru prejde 12.09.1912 do Komárna.