Villamos világitás Lubényban
Správa o zavedení verejného elektrického osvetlenia v obci Lubeník v auguste 1912. Zaslúžila sa o to rodina banského a železiarskeho podnikateľa [Juraja] Heinzelmanna [hisnyai], ktorá hradila finančné náklady spojené s touto akciou. Takisto chce v budúcnosti vybudovať četnícku stanicu v obci.