A FMKE jubileuma
Na oslavách 30. výročia založenia Hornouhorského osvetového spolku v Revúcej dňa 20.08.1912 sa zúčastnia predstavitelia 12 žúp horného Uhorska. Nasledujúci bál sa koná pod záštitou kniežaťa Jozefa. Spolok hornouhorských spisovateľov a novinárov sa zíde dňa 19.08.1912. Najväčšiu zásluhu na zorganizovaní tohto stretnutia majú Dr. Samuel (Samu) Terhes a Peter (Péter) Traum z redakcie týždenníka Murányvölgye.