Próbabál Jolsván
Dňa 18.08.1912 sa uskutočnil záverečný venček tanečného kurzu, ktorý poriadal rožňavský tanečný majster Bartolomej (Bertalan) Fuchs. Zúčastnilo sa ho 58 žiakov v hostinci Korona. Hrala rožňavská skupina "palócz".