A gömöri Mátyás szobor
Pozvánka na slávnosť odhalenia sochy Mateja Korvína v obci Gemer dňa 1.06.1914. Predsedom komisie bol Zoltán Szontagh, ktorý predniesol otvárací prejav, hlavný prejav mal Bartolomej (Bertalan) Hevessy. Socha bude umiestnená pred kostolom. Slávnostné posedenie bude u hostinského Pavla (Pál) Csóka.