Papszentelés
Absolventi Biskupského seminára v Rožňave boli slávnostne vysvätení biskupom rožňavskej diecézy Ľudovítom (Lajos) Balásom sipekim v dňoch 21., 22. sa 24.06.1914. Nasledovne mali svoje prvé omše: Bartolomej (Bertalan) Demeter v kláštore u satmárok, Ondrej (András) Huhra v nemocničnej kaplnke a Jozef (József) Koszteczky v kaplnke seminára.