Lengyel Samu 1909 jún. 27 ére - Richtmann, Mózes
Úvodník približuje dlhoročnú svedomitú prácu riaditeľa-učiteľa Samuela (Samu) Lengyela pri jeho pôsobení na židovskej ľudovej škole v Humennom. Oslavy tohto jubilea prebehnmú 27. 06. 1909. Autorom článku je profesor pedagogického inštitútu z Budapešti (tanitóképző int. tanár).