Káptalan Jászóvárott
Dňa 5.07.1914 sa uskutoční v Jasove zasadanie kapituly rádu premonštrátov na čele s prepoštom-prelátom Melicharom (Menyhért) Takácsom. Zúčastní sa ho aj riaditeľ rožňavského Katolíckeho hlavného gymnázia - Kluž Eugen (Kolos Jenő) Kiss.