Beteg tanfelügyelő
Školský inšpektor Gemersko-malohontskej župy - Juraj (György) Lőrinczy sa podrobil v júni 1914 úspešnej operácii v Grünwaldovom sanatóriu v Budapesti (MR) a začiatkom júla 1914 sa vrátil.