Állandó mozi Rozsnyón
Miestny zámočník a mechanik Juraj (György) Lipták, zriadil trvalé miestne kino na Brzotínskej ulici v Rožňave v tzv. Nehrerovom dome blízko námestia. Je technicky veľni dobre vybavené. Predstavenie 9.07.1914 večer - úspešné predstavenie Sárga csikó (Žltý žrebec).