Jótékony alapitvány
Vdova po Vojtechovi (Béla) Simonovi rodená Harmanczy vložila 500-korunovú základinu na konto Spolku Bieleho kríža Gemersko-malohontskej župy v júli 1914. Stalo sa tak na počesť matky darkyme - vdovy Jánosdeák Andrásné. Odkiaľ pochádza darkyňa a jej matka nie je uvedené.