Véner Pál dr. apát kanonok 1855 1914
Dr. Pavol (Pál) Véner, opát-kanonik sa narodil v roku 1856 v Štítniku, ukončil Katolícke hlavné gymnázium v Rožňave, teológiu ukončil na Uhorskej kráľovskej univerzite v Budapesti (MR), v r. 1878 bol vysvätený za kňaza, pôsobil v Rimavskej Sobote a od roku 1881 v Rožňave. Tu získal doktorát teológie. Od r. 1895 bol riaditeľom biskupského seminára, od r. 1902 titulárny opát, od r. 1910 hlavný diecézny školský inšpektor. Pochovaný bol 11.07.1914 v Rožňave.