Az uj városi törvény - Terhes, Samuel
Rozbor uhorského zákona o mestách z roku 1912, ktorého cieľom je posilniť vrstvu mešťanov a inteligencie. Článok obsahuje prehľad funkcií v mestskej správe Jelšavy a Revúcej a platy úradníkov.