Áthelyezés
Správa o tom, že profesor vyššej obchodnej školy v Humennom Jozef (József) Katzer bol v júli 1909 úradne preložený do Miskolca. Mesto Humenné stráca v jeho osobe nielen mladého, ambiciózneho profesora, ale aj náčelníka hasičského spolku.