Hivatalvesztésre itélt rabbi
Správa o tom, že dlhotrvajúci spor medzi židovskou náboženskou obcou a rabínom Samuelom (Samu) Wechslerom sa po prieťahoch konečne doriešil začiatkom augusta 1909.. Rabín bol odvolaný nielen z funkcie rabína, ale aj z funkcie matrikára.