Egy főgimnáziumunk története
Týždenník Rozsnyói Hiradó zverejnil prejav Dr. Alexandra (Sándor) Hajcsyho, dlhoročného dozorcu Evanjelického a.v. gymnázia v Rožňave, ktorý predniesol 10.07.1914 na zasadaní vedenia školy. Obsahuje historické udalosti v období existencie školy od jej počiatkov po súčasnosť.