A Sajóvölgyi Bank fiókintézete Jolsván
Spoločenské a hospodárske pomery v Jelšave si vyžiadali vytvorenie filiálky Slanskodolinskej banky z Rožňavy v mestečku v septembri 1912. Už 8.09.1912 bola v prevádzke. Novinkou je, že úroky na vkladoch sa budú počítať klientom už od dňa vkladu po deň predchádzajúci výberu.