Korber bácsi öröme
Dr. Zlatica (Aranka) Korber, pochádzajúca z Rožňavy, bola vymenovaná ministrom za riadnu profesorku na Štátnom pedagogickom ústave pre výchovu učiteliek meštianskych škôl v Bratislave. Stalo sa tak v júli 1914. Jej otec Imrich (Imre) Korber, učiteľ hudby vypomáhal v redakcii týždenníka Sajó-Vidék