Tanulmány uton
Správa o úspechu rožňavského rodáka, študenta Uhorskej kráľovskej hospodárskej? akadémie v Rijeke (Y) Štefana (István) Feymanna. V júli 1914 ju absolvoval s vynikajúcimu úspechmi a obdržal 600-korunové štipendium na študijnú cestu. Trasu Benátky, Paríž, Mníchov, Strassburg, Viedeň absolvoval v júli až auguste 1914. Po jej skončení prisľúbil redakcii týždenníka Sajó-Vidék reportáž z cesty.