Bányászok és kohászok kirándulása
Hlavný banský komisár Karol (Károly) Pollák, ktorý pôsobí na Banskom komisariáte v Rožňave (Rozsnyói bányabiztosság) pripravil v dňoch 19. až 20. 07. 1914 poznávací turistický výlet gemerskej sekcie Krajinskej uhorskej baníckej a hutníckej spoločnosti (Országos magyar bányászati és kohászati egyesület gömöri osztálya) do Dobšinskej ľadovej jaskyne a Stratenskej doliny, kde si prezrú hutnícke pamiatky (vysoké pece).