A rozsnyói városi muzeum...
V júli 1914 si skupina odborníkov prezrela historrické zbierky Mestského múzea v Rožňave, ktoré spravuje stredoškolský profesor Rudolf Hažlinsky (Rezső Hazslinszky). Bolo konštatované, že múzejné zbierky sa rozrastajú, no priestory už nevyhovujú.