Egyházmegyei közgyülés
V dňoch 14. - 15. 07. 1914 sa v Jelšave konalo zhromaždenie evanjelickej a. v. cirvi gemerského seniorátu. Predsedal mu senior Ľudovít (Lajos) Terray, evanjelický a. v. kňaz z Rožňavy. Zúčastnil sa aj hlavný župan Gejza Kubíni (Géza Kubinyi), ako vrchný svetský hodnostár. Za miesto nasledujúceho stretnutia bolo vybraté mestečko Gemer.